Bijzonderheden

Aanbod De Creatiespiraal en de Ontknooping

De Creatiespiraal beschrijft de natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid en leert je hoe je je dromen waar kunt maken.
De Ontknooping geeft jou de kans om nieuwe kwaliteiten en mogelijkheden te onderzoeken daar waar je gewoonlijk vastloopt in je creatieproces.
Gezamenlijk maken de modellen je bewust van je dromen of verlangens en helpen jou om deze te realiseren.

In 2018 gaan wij weer aan de slag met de Creatiespiraal en de Ontknooping. Heb je belangstelling voor één van de trainingen in dit aanbod dan horen wij dat graag via tanja@binnenstebuiten-go.nl

Binnenstebuiten Leergang Coaching dit najaar weer van start

Jij bent een directielid, leidinggevende of (HR) manager, die een verdiepings- en professionaliseringsslag wil maken op het gebied van het coachen van jouw medewerkers en collega's. Jij ontwikkelt tijdens de Leergang jouw coachend leiderschap.

Jij bent een projectleider of hebt een regie- of adviseursrol en wil meer 'van binnenuit' beweging op gang brengen en draagvlak creëren bij de mensen in jouw organisatie en daarmee de effectiviteit van veranderprocessen vergroten.

Jij hebt de ambitie zelfstandig te functioneren als volwaardig coach op het gebied van persoonlijke en professionele groei & ontwikkeling en/of als coach op het gebied van loopbaan & arbeidsmobiliteit.

Dan hebben wij voor jou de Binnenstebuiten Leergang Coaching ontwikkeld en nodigen jou uit.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Natalie Nengerman.Speciale gasten

Leuker, slimmer makkelijker

Tijd is een kostbaar bezit en soms is het lastig om gemaakte beloften in die tijd na te komen. Meestal hebben we meer ideeën en willen wij meer realiseren dan haalbaar is volgens de klok. Slimmer, leuker en makkelijker omgaan met de tijd is dan ook een spel dat we dagelijks graag spelen. En dan kom je soms tot verrassende en creatieve win-win-win-situaties die aan drie kanten voordeel en plezier opleveren. Zo ook deze rondom onze wens om op regelmatige basis te bloggen voor onze website.

Blogs; een belofte

Bloggen: regelmatig schrijven over de zaken die je bezig houden en over avonturen die de moeite waard zijn om te delen met je volgers. Deze droom hebben wij vanaf de lancering van onze nieuwe website in 2014 fris en vrolijk mee de dag in genomen. Met veel plezier hebben we vele berichten en inspirerende artikelen gepost. Hoe fijn is het om te constateren dat sinds 2014 - wellicht ook door deze blogs - onze activiteiten zo zijn gegroeid dat we niet meer toekomen aan het schrijven...

Eureka

Tot nu. Er is een mogelijkheid om onze blogs op een andere, nieuwe manier vorm te geven. Een manier die ons geen druk geeft, die een (beginnend) schrijver een podium biedt en voor de lezers inspirerend is. Zeg maar win-win-win ☺.

Eèn van onze coachees blijkt een diep gekoesterde wens te hebben om te gaan schrijven. Een droom; weggestopt, bevroren en op slot gezet. “Dromen is onzin", punt uit. Totdat gedurende het coachtraject deze droom langzaam ontdooide. En wij tijdens het coachgesprek ineens de mogelijkheid zagen om haar op onze eigen website een podium te bieden. Hoe gaaf en leuk is dat! Zij een podium, wij een blog. En wacht eens even, als we er zo naar kijken, dan zien we wel meer mogelijkheden. Binnen 48 uur zijn er twee andere relaties van ons enthousiast geworden op onze vraag als gast-blogger regelmatig voor ons te schrijven.

Gast-bloggers

Met veel plezier en trots presenteren wij vandaag onze gast-bloggers.

Alexandra

Alexandra, échte Rotterdamse, 41 jaar, gescheiden en werkzaam als Senior Medewerker Reisinformatie bij de NS. Op ontdekkingsreis naar haar dromen, talenten en werkende toekomst houdt zij jou op de hoogte houden van haar belevenissen. Puur en onbevangen.

Chris

Is begonnen met leven in 2012. Gestart met een avontuur zonder grenzen. Vier jaar later is hij meer dan 60x verschenen in de internationale pers, is hij schrijver van het boek ‘Tiger Genocide’ en uitgever van ‘i-mag’, het meest duurzame magazine van Nederland. En momenteel brengt hij de schoonste basic T-shirts ter wereld van Icons of Nature® op de markt, een initiatief waarmee hij wildlife gaat helpen. Hij blogt scherp en eerlijk over thema's als liefde en imperfectie.

Nand

Als leidinggevende in en van een veranderproces én als vader van twee kinderen, ervaart Nand continue beweging, groei en ontwikkeling. Hij schrijft over zijn eigen zoektocht en ervaringen, over wat hij ziet, hoort en voelt. Verhalend en sprekend.

Win Win Win

Vanaf eind december 2015 is er tweewekelijks een nieuwe blog op onze website te vinden van Alexandra, Nand of Chris. Wij kunnen niet wachten hun belevenissen met jullie te delen.

Binnenstebuiten Leergang Coaching 2016-2017 - Let's go!

Ambitie & ontwikkelrichting

Doen de vele transities in jouw organisatie een appèl op jouw coachend leiderschap? Wil jij als directeur of manager jouw coachkwaliteiten verder ontwikkelen?
Wil jij zelf als professioneel coach of trainer aan de slag?
Ben jij altijd al gefascineerd geweest door menselijk gedrag en heb jij de ambitie om jezelf sterk te ontwikkelen, persoonlijk én professioneel? Meld je dan aan voor onze Leergang Coaching.

Inschrijving geopend

Met veel trots en plezier kondigen wij hierbij aan dat de inschrijving voor de Binnenstebuiten Leergang Coaching 2016-2017 is geopend. De Leergang gaat in het voorjaar van 2016 van start. Hij wordt verzorgd op onze eigen locatie op het terrein van de Rotterdamsche Manege in Rotterdam-Kralingen en bestaat uit 10 modules van elk twee dagdelen.

Vraag en aanbod

Begin 2015 zijn wij gestart met deze Leergang vanuit de wens en behoefte van een aantal van onze opdrachtgevers.

De behoefte van directies en managers om aan de slag te gaan met coachend leiderschap is groot. Steeds meer wordt er van medewerkers zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid gevraagd. Coachend leiderschap is de stijl die daar ruimte aan biedt; door de ontwikkeling van mensen te bekrachtigen en ondersteunen vanuit goed voorbeeldgedrag en een vragende stijl.

Daarnaast gaven de laatste jaren steeds meer mensen te kennen dat zij graag door ons als coach opgeleid zouden willen worden, omdat het gedachtegoed van Binnenstebuiten zo aanspreekt.

Deze twee vragen, versterkt door onze eigen ambitie om een eigen ontwikkelwinkel te starten met Binnenstebuiten Leergangen in de etalage, heeft geleid tot de Leergang Coaching in 2015.

Reacties deelnemers

De reacties van de deelnemers zijn dermate positief dat wij met veel plezier de tweede Leergang Coaching starten in 2016. Het is een voorrecht om ons gedachtegoed op deze manier uit te dragen en daarbij de expertise van de kleurrijke trainers en coaches uit ons kernteam te kunnen overdragen.

Hieronder twee referenties van deelnemers:

“Voor wie het coachen op een pakkende manier wil leren. Zeker ook interessant voor wie ‘’coachend leiding geven’’ wil ontwikkelen.

Goede begeleiding door zeer ervaren professionals maakt de leergang waardevol. Veel van geleerd op het gebied van coachen maar ook over het contact met anderen in het algemeen. Door het oefenen onder goede begeleiding wordt de lesstof nog sprekender. Fijne, actieve leergang. Veel van opgestoken.”

Martine Miedema, teamleider NS

“Vanaf de start van de leergang, heeft mijn persoonlijke ontwikkeling een flinke vlucht genomen. Beginnend met het formuleren van mijn leerdoelen en de grote diversiteit aan thema's, waardoor ik word uitgedaagd om steeds vanuit een andere invalshoek naar mijzelf en anderen te kijken en mijn kennis te verdiepen. Het ritme van lezen, praktijkopdrachten maken, het toepassen van de theorie in de praktijk en het maken van reflectieverslagen is helder.

Het biedt mij structuur om steeds met de materie bezig te blijven.

De workshops worden steeds door een expert uit het kernteam van Binnenstebuiten verzorgd, waardoor het rendement en leereffect van deze bijeenkomsten erg hoog is. De groep waarmee ik de leergang volg, kent een grote diversiteit qua persoonlijkheid, motivatie en werkomgeving wat de interactie tijdens de workshops verrijkt.

Kortom, de leergang is voor mij een prachtig programma waarin mijn kennis en inzicht op het gebied van coaching wordt uitgebreid. Het is een zeer boeiende reis in mijn persoonlijke ontwikkeling; een aanrader dus als je behoefte hebt aan persoonlijke groei.

Leo Valk, Regionaal Operationeel Manager HEMA

Informatie en Inschrijven

Wil je meer informatie over de Leergang, de opbouw en het verhaal van Binnenstebuiten groei & ontwikkeling, je direct inschrijven en/of ons eerst spreken, vul dan het contactformulier in op deze site, dan nemen wij direct contact met je op.

Wij zien er naar uit je te mogen verwelkomen als deelnemer van de Leergang!

Miranda Valk & Ruud van Wingerden

Uitstelgedrag

Iedereen heeft er wel eens last van. Een klus, een taak, een opdracht, een deadline. Je weet heel goed dat je het al een tijdje voor je uitschuift en je zal er nu toch echt een keer aan moeten beginnen…. En toch….
Ik betrapte mezelf er laatst ook weer op. Ik moest, eigenlijk sinds jaren weer, huiswerk inleveren. Had er echt zin in. Had die week al twee keer een moment gepland om het te gaan doen maar beide keren had ik het bewuste moment ingevuld met een andere taak/klus/boodschap die toch echt even eerst moest gebeuren….

Afijn, zaterdagmorgen, nu ging ik er echt voor zitten. En ja hoor, daar gebeurde het weer. Goh, toch eerst nog even de ramen zemen van mijn kantoorkamer, was ik al zo lang van plan en het was nu zulk goed weer ervoor. Zo klaar… oh nee eerst koffie! Nou, zitten… och wat veel mail, eerst ff afwerken. Tja en toen waren de smoezen op. Aan de slag. Vervolgens lukte het mij om de huiswerkopdracht in een uur met veel plezier en energie af te ronden. Dat leverde natuurlijk een heerlijk gevoel op na afloop.

’s Middags moest ik eigenlijk een beetje om mezelf lachen. Is dit nu typisch uitstelgedrag en waar komt het vandaan? Eigenlijk herken ik het wel. Heb het vaker. Het is niet erg, het mag, uiteindelijk doe ik altijd wel datgene wat gedaan moet worden, maar bij sommige klussen kan ik het echt heel goed voor elkaar krijgen om het heel lang voor me uit te schuiven. Maar eigenlijk levert het ‘voor mij uitschuiven’ meer “baal” momenten op dan dat ik het gelijk doe. Het staat vaak in de weg: de gedachten “eigenlijk moet ik nog”, “wanneer zal ik nu eens”, “ik moet nu toch echt” en uiteindelijk irriteert het op enig moment natuurlijk ook.

Komt het uit:

• onzekerheid: kan ik het wel, doe ik het wel goed of goed genoeg, wat wordt er van mij verwacht;

• perfectionisme: uitstellen, wachten op het moment dat het beste uit mezelf komt;

• onaangename klus of taak: er zijn natuurlijk dingen die je gewoon echt niet leuk vindt om te doen maar die nu eenmaal moeten.

Afijn best iets om eens bij jezelf te onderzoeken en te kijken hoe je dit gedrag kunt voorkomen.

Ik ben even gaan spiegelen bij mijn collega’s, bij mijn vrienden…..

Ben ik te streng voor mezelf? Heb ik het gewoon nodig? Net als zoveel andere mensen. Die ramen, die gordijnen, die mail, het balen van het voor je uitschuiven ….. Uiteindelijk zorgt het er voor dat ik mezelf in een spanningsboog breng en brengt het mij bij mijn eigen concentratie en focus. Die spanning en die concentratie heb ik blijkbaar gewoon nodig om te kunnen pieken en te kunnen creëren!

Die huiswerkopdracht is er waarschijnlijk alleen maar beter van geworden. Het is dus ook de kunst om jezelf bij sommige klussen wat omzwervende bewegingen en uitstelmomenten te gunnen, als een soort routine of ritueel om in de stemming te komen. In plaats van jezelf ervoor te straffen en er van te balen.

Ik heb mezelf een beloning gegeven na het voltooien van mijn taak. Prachtig nieuw kookboek. Ga ik van het weekend lekker veel tijd aan lezen en koken besteden…. Of zal ik toch eerst dat kastje gaan verven, moet ook al zo lang… ;-)

Afijn…. ik ben benieuwd. Welke rituelen en routines heb jij en helpen jou om in een creatie-modus te komen?

Oplaadpunt

Oplaadpunt

Als ik bij onze plaatselijke supermarkt het parkeerterrein op rij, valt altijd mijn oog er op…. “Hier is uw oplaadpunt”.

Omdat boodschappen doen bij mij vaak aan het einde van de dag - nog even snel, wat ga ik eten, boodschappenbriefje vergeten, overal trek in…. – afijn, op de welbekende manier gedaan moet worden, trekt dit plaatje mij altijd aan.

Natuurlijk is het bedoeld voor stille, niet hoorbare auto’s. Ik kan het echter niet laten om elke keer te denken: “ohhhh, dat lijkt mij nou toch heerlijk…. Even jezelf als mens aan een oplaadpunt hangen en na een kwartiertje…. floep… daar gaan we weer.”

Soms is het chaos. Om je heen, in je hoofd, op je buro, in de keuken. Het maakt niet uit waar. En die chaos kan op allerlei manieren en niveau’s weer invloed hebben op jou.

Ik heb er last van als mij dat gebeurt. De kunst is dan natuurlijk, waar begin je om weer rust te creëren in je hoofd. Hoe belangrijk is het voor jou om weer orde te hebben. Is de chaos daadwerkelijk zo erg of denk je vaak alleen maar dat er heel veel te doen is en begin je er dus maar niet aan. Met alle gevolgen van dien…. Nog meer chaos! En hoe ga je dan weer opladen?

Best wel lastig….

Wat helpt en wat helpt juist niet. Voor een ieder is dat natuurlijk anders.

De één laadt op met sporten, de ander met een stilte wandeling of een stuk hardlopen. De kunst is het vinden van je eigen manier om op te laden.

Mijn manier….. afspreken, het liefst spontaan, met een paar vrienden/vriendinnen. Heerlijk bijpraten, zorgen delen, lachen, lekker hapje, tuuuuuurlijk soms een drankje, troosten, spiegelen…. Heerlijk vind ik dat. Herboren kan ik dan weer aan de slag.

Dat oplaadpunt op dat parkeerterrein, de volgende keer als jij er langs rijdt, , heb jij dan ook behoefte aan dat kwartiertje daar aan het oplaadpunt of heb jij je eigen manier van opladen al gevonden? Ik ben benieuwd, laat het me weten….

Trots.....we zijn sponsor!

Naar aanleiding van ons besluit sponsor te worden bij SBV Excelsior werd onderstaand artikel geplaatst op de website van Excelsior. Wij hebben samen met SBV Excelsior een trots gevoel.

Met trots verwelkomt SBV Excelsior Binnenstebuiten groei & ontwikkeling als nieuwe sponsor. Excelsior hoopt Binnenstebuiten groei & ontwikkeling vaak te mogen begroeten tijdens de thuiswedstrijden in Stadion Woudestein en bijeenkomsten van de Excelsior Business Club.

Ruud van Wingerden, een van de eigenaren van Binnenstebuiten groei & ontwikkeling, heeft zelf jaren in Rotterdam tegen een bal mogen trappen, onder meer bij Sparta Rotterdam en Leonidas. Tegenwoordig is hij op zaterdag nog actief bij de 35+ competitie van de BVV Barendrecht. Dat zijn zoon sinds dit seizoen in de D2 van de RJO Excelsior speelt en dat Binnenstebuiten sinds een paar maanden kantoor houdt aan de Kralingseweg is reden genoeg om zich nu ook zakelijk aan SBV Excelsior te verbinden.

„Binnenstebuiten groei & ontwikkeling is de ontwikkelpartner voor bedrijven, overheden en organisaties. Dat doen we op het terrein van transitie, training, coaching & reflectie. Gericht op groei van resultaat en rendement van mens en bedrijf. De vergelijking met topsport is goed te maken.Van voetballers wordt elke week een topprestatie verwacht tijdens de wedstrijd. Dat geldt voor jou als directeur en de mensen in je bedrijf elke dag. Alleen voetballers trainen dagelijks. Die mogen dagelijks oefenen op voorzetten geven, op scoren en op verdedigen. De trainer en staf maken helder welk doel er per seizoen behaald moet worden; het kampioenschap, promotie of handhaving. Ze trainen op tactiek en de vaardigheden die nodig zijn om dat doel te behalen. De trainer is steeds bezig de juiste mensen op de juiste posities op te stellen.”

,,In het bedrijfsleven wordt van jou als directeur of als speler op het veld, ook een topprestatie verwacht. De vraag is hoe vaak jij mag trainen, of jij het doel helder hebt voor jezelf en voor anderen, en of de spelers in jouw team wel op de juiste plek staan. Vragen die dagelijks voorkomen en waar door de waan van de dag nauwelijks aandacht aan wordt gegeven. Herkenbaar? Binnenstebuiten faciliteert die aandacht met visiedagen, leiderschapstrajecten, trainingen, teamdagen, coachtrajecten en reflectiemomenten.

Wij leveren altijd maatwerk en hebben een sterke focus op zichtbaar resultaat. Meten is weten.’’

Wilt u meer weten over Binnenstebuiten groei & ontwikkeling, kijk dan op www. binnenstebuiten-go.nl.

"Oost, west....."

Soms gaan dingen niet zoals je ze gepland hebt. Zo ben ik vorige week voor de 4de keer in 4 jaar tijd verhuisd. Een organisatorische expeditie die zijn weerga niet kent. Niet alleen spierballen, maar vooral ook doorzettingsvermogen en flexibiliteit zijn weer eens flink getest. Mijn nieuwbouwhuis nog niet klaar, mijn huidige huis uit moeten, intrekken in een tijdelijke woning en weten dat je in mei nog een keer moet verhuizen. Natuurlijk wil ik in mijn tijdelijke woning ook een Thuis creëren. Door de dingen mee te nemen die je dierbaar zijn, kun je dat Thuisgevoel al snel ervaren. Op deze manier ervaart een ander bij jou ook dat het een Thuis is.

Wikipedia zegt: Thuis is de benaming voor de plek (het huis) waar iemand woont. Thuis is de plek waar men zich veilig voelt. Het heeft dan ook een positieve klank.

Thuis betekent anno 2014 overigens ook (nog) meer: thuiswerken, thuiswinkelen, thuisbezorgd…. Nieuw, nuttig en handig.

Met Binnenstebuiten zijn we onlangs ook verhuisd. Ook een hele onderneming, maar het vinden van het kantoor op een droomplek geeft al snel het Thuisgevoel. En verhuizen van een kantoor betekent ook het (re)organiseren van “wat hebben we eigenlijk allemaal”, ook een leuk en nuttig proces.

Binnenkort organiseren wij de “Thuis bij Binnenstebuiten” avonden en willen we onze gasten een sprankelende avond met verrassende ontmoetingen en vooral een Binnenstebuiten Thuisgevoel meegeven. Ook in ons werk zeggen wij niet voor niets: 'wij laten mensen thuiskomen': thuiskomen bij jezelf en dat voelt goed, heel goed!

Hoe goed ben jij thuis met het woord Thuis? Hoe laat jij je vrienden, familie of relaties een Thuisgevoel ervaren? Wij zijn benieuwd! Mail naar: tanja@binnenstebuiten-go.nl

Afvinken maar!

Afvinken maar… We doen het allemaal. We nemen het ons ook regelmatig voor het niet meer te doen. We stellen ons zelf teleur en zoeken smoesjes waarom het ook al weer niet gelukt is. Waarom doen we het dan toch, of beter nog, hoe krijgen we het voor elkaar dat het voornemen ook binnen bereik komt en vooral ook “afgevinkt” kan worden? Want ja, dat geeft altijd zo’n heerlijk gevoel. Wat helpt ons om ons doel te bereiken. Voor ons is “de magneet op de koelkast” toch echt nog steeds een werkend geheugensteuntje en vooral een stimulans. • Schrijf op een kleurig papier je doelen voor het komende jaar. • Zorg er voor dat het er niet te veel zijn. Echt 4 zijn er al meer dan genoeg. Maak ze niet te groot en onthoud; het afvinken stimuleert nog meer. • Plaats dit papier onder een magneet of met een stukje tape op de koelkast. • Deel je doelen met je vrienden, zij kunnen je ook stimuleren, steuntje in de rug zijn en je vooral herinneren aan…. • Beloon jezelf als je een doel gerealiseerd hebt. Ook wij, als Binnenstebuiten, hebben een mooi doel dit komende jaar; vitaliteit. Ondernemer zijn, een gezin draaiende houden, op welk gebied dan ook de zorg hebben voor… Eigenlijk is het allemaal een vorm van topsport. Een fit lichaam en fris in je hoofd zijn, zullen beiden bijdragen aan een betere prestatie op welk vlak dan ook. Door het met elkaar te delen en met onze omgeving, kunnen we elkaar stimuleren, ondersteunen en vooral zo nu en dan elkaar er op wijzen. Wij hebben het komende jaar een aantal sessies met een personal trainer gepland, de lummeldagen staan alweer in de agenda, zo nu en dan een shiatsu behandeling, een kookworkshop, een leesmiddag of een vrijdagmiddagborrel! Weet je, om fris in je hoofd te zijn en je vitaal te voelen hoef je beslist niet alleen maar in een sportschool te staan, records te lopen of een crashdieet te volgen. Door afwisseling te zoeken in je activiteit en vooral de activiteit uit te voeren met aandacht bereik je makkelijker en sneller je doel… Én afvinken maar!

Mad Men

Wij werken al enige tijd nauw samen met dit Waanzinnige team uit Delft. Toen wij kans zagen om aan de slag te kunnen voor de Kamer van Koophandel - door een nieuw transitieconcept voor hen te ontwikkelen - kwamen wij Rienske van Waanzinnig tegen op een netwerkbijeenkomst van LaRed.

Wij vertelden haar dat wij op het punt stonden om onze nek uit te steken, door het concept alvast te ontwikkelen, zonder dat er sprake was van een concrete opdracht…. Waanzinnig heeft ons enorm geholpen om lef te tonen en door te pakken, door haar vertrouwen in ons concept uit te spreken en richting en smoel te geven aan onze ideeën. Ze hebben daarbij flink geïnvesteerd, zonder dat er sprake was van een concrete opdracht …… omdat ze er in geloofden en zij, net als wij, zagen dat we elkaar zouden versterken. Dan ontstaat er iets moois. Uiteindelijk heeft dat geleid tot het interne transitieprogramma Expeditie Binnenstebuiten.

Waanzinnig bestaat 10 jaar. In dezelfde maand dat zij onze nieuwe website hebben gebouwd, hebben zij voor het eerst in 10 jaar hun eigen magazine uitgebracht. Gefeliciteerd!

Waanzinnig. Het product van een ander aanprijzen, er in geloven, er voor staan. Een beetje gek moet je daar wel voor zijn. Mad Men!

www.waanzinnig.nl

Gewoon er zijn en voelsprieten aan

Even voorstellen: De office manager van Binnenstebuiten…

……..of is het de duizendpoot, de gastvrouw of het aanspreekpunt? De clou is achter de schermen alles op rolletjes laten lopen en elke klant blij maken!

Ik ben Tanja Mol, 49 jaar, en moeder van twee toppers Bob (18) en Max (16).

Mijn werkverleden ligt in de ziekenhuiswereld. Sinds 1986 werkte ik als medisch secretaresse voor een maatschap chirurgen. Ik heb mij daar ontwikkeld als een doener en pakte vooral nieuwe uitdagingen graag op. Afwisseling, beweging en pionieren spreekt mij altijd aan.

In 2011 was ik deelnemer van 'Een week voor jezelf'. Een jaar later vroegen Ruud en Miranda mij mee als gastvrouw en kokshulp in de tweede week die zij organiseerden. Best bijzonder als je eerst als deelnemer en later als onderdeel van het team zo'n week kunt ervaren! Een wereld ging voor mij open….

In vervolg op deze week heb ik projectmatig een rol kunnen vervullen bij Binnenstebuiten door het organiseren van diverse meetings en de spil te zijn bij Expeditie 2014. Stress, werkdruk, schakelen en dynamiek….whowww wat een energie krijg ik daar van!

Sinds die tijd besef ik mij nog meer wat mijn kwaliteiten zijn en wat mij inspireert! Goh, wat heb ik lang op de automatische piloot gestaan en niet 'gevoeld'... Net toen ik besloten had mijn passie meer te volgen, vroegen Ruud en Miranda mij om voor hen te komen werken. Hoe kunnen dingen soms toch mooi samenvallen als je hiervoor open staat…. Zet het in de juiste energie en echt, het komt uit.

Vanaf december vorig jaar begon ik voor 16 uur per week in combinatie met mijn andere baan. Al snel merkte ik echter dat deze wereld, de inspirerende mensen, alle contacten, de diversiteit van het werk en vooral de energie die ik er van kreeg zo goed voelde dat ik "last" kreeg van m'n andere werk. Toen de sprong gewaagd, baan opgezegd en per 1 oktober werk ik nu gemiddeld 28 uur per week bij Binnenstebuiten om Ruud en Miranda en het kernteam te ondersteunen. Gewoon er zijn en voelsprieten aan.

Ik geniet er enorm van.

Deze vlieger gaat ook voor ons op

Als je zo'n lol in je werk hebt als wij en een bedrijf runt, is het lastig werktijden te begrenzen. Regelmatig knelt en kraakt het, trek je een wissel op je gezin en doe je een beroep op ieders flexibiliteit en zelfstandigheid. Dus is het goed om daar af en toe bij stil te staan en onze gezinnen te laten merken hoe belangrijk zij voor ons zijn en hoe blij we zijn met hun support. Met dit idee in ons achterhoofd en het thema 'in beweging' nodigen wij onze drie gezinnen uit voor een Binnenstebuiten familiedag bij Beachclub Leef. Met windkracht 5 om onze oren en een bulderende zee op de achtergrond leren wij van kiteman Christiaan enorme kites in bedwang te houden. Kracht, concentratie, focus en vooral ook lol. 'Laat die vlieger maar gaan als het lastig wordt…. je hebt een safety line!', roept Christiaan. En zo is het maar net.

Opgefrist van het vliegeren, gaan we in de Beachclub aan tafel en praten we bij over de zomervakantie. We delen onze plannen en proosten op dat wat het nieuwe seizoen voor ons in petto heeft. Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in!

Het confronterende van lummelen

Na een jaar buffelen vertragen we de klok. Zin om te lummelen. Met de benen op tafel. Energie en inspiratie opdoen voor het komende werkjaar. We plannen drie lummeldagen voor Binnenstebuiten in op het Eiland van Brienenoord. Voor we het weten hebben we deze driedaagse gevuld met inspirerende ontmoetingen. Echt lummelen moet je blijkbaar leren....

We nodigen als eerste onze coachende accountant Edwin Haring uit van Ofcourse en Ondernemer Wijzer. Onder het mom 'begin de dag met een citroen' duiken we met hem de begroting in. Hij spart met ons over de toekomst van Binnenstebuiten. Een gezond bedrijf met potentie, geeft hij aan. De basis is dik in orde. Het is tijd om 'groter te denken' en onze ambitie serieus te nemen. 'Haal de rem eraf. Houd je niet in. Neem dat wat je wilt bereiken volledig mee in je begroting. Zet je verwachtingen ongeremd in de energie en je zult zien dat het werkt', is zijn boodschap. Confronterend. Alsof wij te voorzichtig zijn. We nemen de ene groeistap na de andere en draaien meer omzet dan ooit. Tandenknarsend laten we de boodschap van Edwin nog even bezinken. Fijn, zo'n spiegel ....

Dick Krikke en Milja Kruijt schuiven 's middags aan. Deze 'commissarissen van Binnenstebuiten' buigen zich over onze doelen en plannen. Jullie hebben in oktober een fantastisch expeditie-concept ontwikkeld, geven ze ons terug. Jullie hebben lef getoond en risico genomen, omdat jullie verschil willen maken in de wereld van mobiliteit & employability. Dat deden jullie vol vertrouwen en het heeft een hoop gebracht. Waar is dat concept gebleven? Waar zijn jullie grote plannen? Denk groot, vertrouw op je dromen en ambities, wees niet bang voor afwijzing en teleurstelling en maak je niet kleiner dan je bent', is de boodschap van Dick en Milja. We lachen met kiespijn en nemen een borrel. Dit hebben we eerder gehoord vandaag....

De volgende ochtend starten we met Pim van Beek, onze personal coach. Als het goed zit in het lijf, zit het ook goed in het hoofd. We trekken bokshandschoenen aan en gaan tot het uiterste. Wat een emotie komt er daarbij vrij. Dat lucht lekker op! We ontdekken tijdens het boksen wat een kracht we in ons hebben, als we voluit gaan. Er begint iets te dagen....

Die middag gaat Monique van der Weijden met ons aan de slag met 'opstellingen'. De sleutel naar verandering zit aan de binnenkant. We doen het ene inzicht na het andere op. We verbinden ons dankzij deze sessie weer volledig met onze bezieling, onze ambitie, onze talenten. Het is helder wat we te doen hebben en wat we van ons af te schudden hebben, om vol te gaan voor waar wij in geloven. Het stroomt weer. Wat een goed gevoel ....

Een week later hakken we met elkaar knopen door en maken we onze plannen concreet. Wij houden ons niet meer in en trekken niet meer aan de handrem. Wij weten nu wat ieders rol is, welke stappen wij gaan maken en hoe wij elkaar gaan uitdagen en in balans houden om onze grote dromen waar te maken. Voor herhaling vatbaar, deze lummeldagen. En wat een bruikbaar concept voor onze opdrachtgevers!

Op expeditie naar het hoge Noorden

Speciaal voor sterk veranderende organisaties hebben wij Expeditie Binnenstebuiten ontwikkeld. Hiermee stimuleren wij mensen - in organisaties die ingrijpend van koers wijzigen - om hun eigen koers uit te stippelen, in beweging te komen en vanuit eigen kracht concrete stappen te zetten. Zodat zij klaar zijn om nieuwe uitdagingen aan te gaan, binnen of buiten hun huidige bedrijf.

In het kader van deze Expeditie organiseren wij voor KvK & Syntens in maart een Expeditie event in Oldenhove, Groningen. Tijdens dit event, waarvoor we alle medewerkers van Kvk en Syntens in de regio Noord uitnodigen, maken de potentiële ontdekkingsreizigers kennis met ons kleurrijke kernteam van coaches en trainers. Ze ontdekken de drie elementen waarmee wij werken: de spiegel, de verrekijker en het kompas. En ze proeven aan de drie coachtrajecten waarvoor ze zich na het event kunnen aanmelden: Het Edmund Hillary traject, het Marco Polo traject en het Columbus traject. Tijdens het hele event ligt het accent op beleven en ervaren.

Elke deelnemer kan zo in alle vrijheid ontdekken of het gedachtengoed van Binnenstebuiten aansluit bij zijn behoefte en of hij met ons op Expeditie wil gaan. Edmund Hillary biedt een coachweek op een inspirerende locatie in een groep van 15 mensen. Marco Polo is een individueel traject dat bestaat uit coachsessies en verrassende individuele ontmoetingen. Columbus is een coachtraject waarbij individuele coachsessies worden afgewisseld met inspiratiedagen in kleine groepen.

Wij zetten ons tijdens het event met plezier en passie in en trekken alles uit de kast om zoveel mogelijk mensen aan het denken en in beweging te krijgen. Voldaan constateren wij na afloop dat het ons is gelukt en dat veel mensen geïnteresseerd zijn in onze expedities.