Blog

E-moties

juni 2018

Wellicht is deze zienswijze een overweging waard.

E-moties of e-motions betekent voor mij energie in beweging.

Ik geloof dat de grootste oorzaak van alle pijn, zoals trauma’s, ziekten, angsten en/of stress ontstaat door vastgezette emoties vanuit het verleden. Draag jij ook een rugzak, waarin bijvoorbeeld sprake is van een scheiding, misbruik in je jeugd, het jong overlijden van een kind, broer of zus, moeilijkheden op het werk? Dergelijke gebeurtenissen kunnen een enorme invloed hebben op ons leven. Van jongs af aan hebben wij vaak geleerd boosheid, verdriet, frustraties en/of angsten te onderdrukken. Wanneer wij pijnlijke emoties opbouwen, deze onderdrukken en niet beleven, zitten ze zich vast in je lichaam. Uiteindelijk worden wij daardoor bang om volledig te leven. Pas als je de onbewust opgeslagen pijn bewust maakt, deze doorleeft en loslaat kan je je potentieel verwezenlijk en deze volledig in de wereld manifesteren. Mensen zeggen vaak’ “joh, laat dat gedoe toch gewoon los”, maar zo makkelijk lijkt dat niet te gaan. Vaak houden herhalende belemmerende gedachten en gevoelens je in de greep.

Nin Sheng schreef ooit; ”Je hoeft helemaal niet los te laten. Wanneer je bereid bent de dingen die je los zou willen laten totaal te ervaren, dan zullen ze jou loslaten." Spelen er bij jou belemmerende emoties en zou je deze los willen laten? Voel jij je belemmerd in het behalen van jouw specifieke doelen in dit leven? Wellicht kan ik je in dit proces hierbij ondersteunen.

Monique van der Weijden is psychosyntheticus, coach en systeemopsteller binnen ons team. Zij begeleidt je intuïtief naar de verdieping die je zoekt in je leven. Komt tot de essentie via de onderstroom van het familie- of organisatiesysteem. Liefdevol, met humor, charisma en respect.

Deel deze blog op:

Meer blogs